Paraclisul Catedralei

Paraclisul Catedralei2020-07-28T17:22:45+03:00

paraclis

 

În contextul eforturilor pe care Patriarhia Română le desfăşoară în vederea edificării Catedralei Mântuirii Neamului se înscrie şi activitatea misionară, pastorală şi liturgică desfăşurată la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului cu hramurile: Învierea Domnului, Maica Domnului Prodromiţa şi Sfântul Ioan Gură de Aur.

Paraclisul a fost construit în anul 2011, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pe amplasamentul Catedralei Mântuirii Neamului, exclusiv din sponsorizări, prin grija Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

În acest Paraclis se înălţă zilnic rugăciuni către Preamilostivul Dumnezeu, pentru ajutor în buna desfăşurare a lucrărilor de construire a Catedralei Mântuirii Neamului, pentru ziditorii şi lucrătorii care muncesc pe şantier, dar şi pentru ctitorii şi donatorii care contribuie la înălţarea acesteia.

Între odoarele nepreţuite din tezaurul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului la loc de cinste se află Icoana Maicii Domnului – Prodromiţa şi racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur, Arhiepiscopul Constantinopolului.