Acțiune de donare de sânge la Ploiești, susținută de voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale


2020.02.01iLa Ploieşti s-a desfășurat, în perioada 21-22 noiembrie 2019, o nouă ediție a campaniei „Donează sânge! Salveaza o viață!”, organizată de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale din Bucureşti. În cadrul acestei ediții, peste 200 de elevi și cadre didactice au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină Ploiești.

Donatorii au provenit în principal de la Liceul Tehnologic „Toma N. Socolescu”, dar și de la alte unități de învățământ din Ploiești partenere în acest proiect filantropic.

De asemenea, la această ediție a campaniei s-au alăturat donatori și voluntari de la bisericile „Sfântul Nectarie Taumaturgul” și „Sfânta ­Filofteia” din Ploiești și de la Parohia Pleașa Colonie, județul Prahova.

Încă de la început, tinerii care au donat au fost încântaţi de ideea de a-i ajuta pe semenii lor, venind motivați și de faptul că au auzit des că este mare nevoie de sânge pentru pacienţii din spitale. Gestul lor este binevenit pentru că o singură donare poate salva viaţa a trei persoane.

Grupul de voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale ajută în mod activ la organizarea și buna derulare a acestei campanii prin pregătirea și servirea elevilor donatori cu gustări, dulciuri, suc şi ceai.

Sursa: Ziarul Lumina