Campania de „Prevenire şi depistare a cancerului de col uterin” a ajuns la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea


2019.04.03aVoluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, împreună cu o echipă formată din medici şi asistente medicale de la Institutul Oncologic Bucureşti, au desfăşurat sâmbătă la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie din Buftea o nouă ediţie a Campaniei de „Prevenire şi depistare a cancerului de col uterin”.

Doctorul Prunoiu Virgiliu, coordonatorul Programului de screening al Institutului Oncologic Bucureşti, şi-a manifestat entuziasmul pentru rezultatele obţinute până în prezent în cadrul acestei campanii.

„Ne bucură că lumea a început să ne cunoască şi acţiunea noastră, a Institutului Oncologic Bucureşti, împreună cu Patriarhia, este deja cunoscută şi din ce în ce mai multe femei se prezintă la investigaţia Babeş-Papanicolau”.

Doctorul Alexandru Matei de la Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie Buftea, a subliniat: „Salutăm această implicare a Patriarhiei în mobilizarea populaţiei feminine din zonă pentru a participa la această testare, de depistare precoce a cancerului de col uterin. Considerăm extrem de folositoare aceste acţiuni pentru educarea populaţiei cu privire la riscul pe care îl presupune acest cancer”.

Acţiunea de acest tip a fost organizată pentru prima dată în oraşul Buftea, a menţionat Prună Dănuţ Viorel, coordonatorul voluntarilor Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

„Ne-am aflat pentru prima dată în oraşul Buftea şi tot pentru prima dată am desfăşurat această campanie în cadrul unui spital specializat pe obstetrică şi ginecologie. Anul acesta am accelerat puţin ritmul şi avem deja patru activităţi desfăşurate până acum”, a spus Viorel Prună.

Prin efortul susţinut al medicilor de la Institutul Oncologic Bucureşti şi al voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, această campanie îşi propune în primul rând să ajute femeile să conştientizeze despre importanta efectuării periodice a testului Babeş-Papanicolau care le poate salva viaţa.

Foto credit: Voluntarii Paraclisului CMN

Sursa: Basilica.ro