Voluntarii Paraclisului CMN au venit în sprijinul locuitorilor din satul Rachieri


22.12.2018Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului au desfăşurat marţi a 59-a ediţie a Campaniei Sănătate pentru Sate în comuna Valea Călugărească, satul Rachieri din judeţul Prahova.

Acţiunea a constat în efectuarea de analize de sânge persoanelor care provin din categoriile sociale dezavantajate, in special pentru persoanele neasigurate sau nedeplasabile.

Iniţiativa voluntarilor a avut parte de susţinerea preoţilor şi a oficialităţilor locale şi de suportul echipei medicale a clinicii Polimed şi a companiei Medist.

Liliana Fluerariu , Managerul Centrului Medical  Polimed Bucureşti, a subliniat că au oferit „o mână de ajutor celor care au nevoie să ştie cum stau cu starea de sănătate”.

„Am explorat activitatea hepatica, activitatea renală, am făcut investigaţii pentru diabet, hemoglobina glicozilată  care dă indicii despre valorile glicemiei pe o durată de 3 luni de zile. Bărbaţii  beneficiază de antigen de prostata, le facem analiza PSA, femeile de TSH care dă indiciu despre activitatea tiroidei, calciu, fier”.

Dănuţ Prună, Coordonatorul Voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, a punctat faptul că activitatea a fost una reuşită, la aceasta participând „aproximativ 100 de persoane care au beneficiat de analize medicale gratuite”.

„Ne bucurăm că împreună am putut da acestor oameni o şansă la sănătate, la analize medicale. Campania «Sanatate pentru sate» a ajuns la peste 8000 de beneficiari din mai multe judeţe ale ţării, Ilfov, Prahova, Maramureş, Argeş , Călăraşi”.

„Deocamdată, în ultimele două locaţii am fost doar cu partea de analize medicale, urmând ca anul viitor în perioada februarie-martie să ne deplasăm şi cu echipa de medici, când oamenii vor beneficia de un consult general, dar şi de investigaţii EKG si ecograf care, împreună cu analizele medicale deja efectuate, vor oferi un tablou medical complet”.

„La sfârşitul lunii februarie voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului vor reveni în satul Rachieri, comuna Valea Călugărească, cu rezultatele analizelor de sânge şi cu o echipă formată din medici specialişti şi personal non-medical care vor acorda consultaţii medicale gratuite, precum şi investigaţii ecograf şi EKG localnicilor”.

Toate acțiunile social-filantropice ale Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului sunt derulate de către voluntari sub coordonarea atentă a Părintelui Arhimandrit Ciprian Grădinaru.

Sursa: Basilica.ro