Campania de Prevenție și Educație pentru sănătate în județul Ilfov. La ediția a optsprezecea au participat peste o sută de liceeni


07.04.2017 thumbLa Liceul Tehnologic din satul Roșu, comuna Chiajna, județul Ilfov, s-a desfășurat joia aceasta a optsprezecea ediție a Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Activitatea din 6 aprilie 2017 a fost susținută de șase voluntari de la Paraclisul Catedralei Naționale, dintre care patru medici cu specializările : stomatologie, diabet și nutriție, recuperare medicală, psihologie și un asistent medical care a prezentat elevilor noțiuni de igienă generală.

La această ediție au participat peste o sută de liceeni. Este a treia oară când echipa de voluntari ai Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului este prezentă în comuna Chiajna, unde au fost în total peste o mie de beneficiari ai Campaniei.

Medicul voluntar Simona Carniciu, specialistă în diabet și nutriție, doctor în științe medicale, a precizat că prevenția este importantă la vârsta adolescenței.

Este perioada în care copii gândesc și experimentează. De multe ori, pot experimenta diverse lucruri care prin obișnuință, duc la probleme grave de sănătate, a spus Dr. Simona Carniciu.

Participanții au primit pachete de igienă orală și corporală oferite de un sponsor al Campaniei de Prevenție și Educație pentru Sănătate.

Conform voluntarului Dan Prună, de la începutul acestei campanii până în prezent, au beneficiat de serviciile voluntarilor peste patru mii de copii preșcolari, școlari și liceeni.

Cadrele didactice de la unitatea școlară vizitată au apreciat acțiunea voluntarilor și au transmis mulțumiri organizatorilor.

Mulțumim Părintelui Ciprian Grădinariu pentru bunul gând și deschiderea de a informa tinerii cu privire la sănătatea trupului, a minții și a sufletului, a spus Carmen Cojocariu, profesor învățământ primar la Liceul Tehnologic Doamna Chiajna.

Sursa: Basilica.ro