Sute de bucureșteni s-au rugat Sf. Ioan Gură de Aur la slujba de priveghere, la Paraclisul CMN


12.11.2018 b thumbSute de bucureșteni s-au rugat luni seară Sfântului Ioan Gură de Aur, la slujba de priveghere care a avut loc la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN), în ajunul hramului lăcașului de cult.

Slujba de priveghere din 12 noiembrie 2018 a fost oficiată de Arhim. Ciprian Grădinaru, duhovnicul Paraclisului CMN, împreună cu: Arhim. Paisie Teodorescu, vicar patriarhal, Arhim. Dionisie Constantin, consilier patriarhal, Pr. Ioan Dragomir, consilier patriarhal, și alți clerici.

Răspunsurile la strană au fost oferite de grupul Psaltic Anastasis.

La finalul slujbei Vecerniei, în jurul orei 19, racla cu un fragment din moaștele Sf. Ioan aflată în patrimoniul Paraclisului Catedralei Naționale a fost purtată în procesiune în jurul lăcașului de cult și așezată spre cinstire într-un baldachin special amenajat.

Sărbătoarea hramului va continua marți dimineață cu slujba Acatistului Sfântului Ioan, Ceasurile, apoi cu oficierea Sfintei Liturghii de la ora 09:30.

Încă de la sfințirea sa, din anul 2011, paraclisul a fost rânduit de Părintele Patriarh Daniel sub ocrotirea Sfântului Ioan Gură de Aur.

În cadrul paraclisului se află şi o copie a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului – Prodromița de la Schitul românesc Prodromu din Sfântul Munte Athos.

Paraclisul mai poartă hramurile Învierea Domnului și Icoana Maicii Domnului – Prodromița.

Sursa: Basilica.ro