Dispozitive medicale dăruite Spitalului Orășenesc din Mizil


2020.02.12bVoluntarii Catedralei Mântuirii Neamului au oferit de curând pentru Secția Ortopedie a Spitalului Orășenesc „Sfânta Filofteia” din Mizil, județul Prahova, 20 de orteze pentru mai multe părți ale corpului, 41 de cârje și o lampă medicală cu infraroșu pentru dureri reumatice. Dispozitivele dăruite de voluntari vor contribui la recuperarea mult mai rapidă a pacienților internați în cadrul acestei secții. 

 

Ortezele oferite de voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului Secției Ortopedie a Spitalului Orășenesc „Sfânta Filofteia” din Mizil stabilizează și imobilizează părțile corpului afectate, înlocuind ghipsul în anumite situații, și oferă un ghidaj corect din punct de vedere fiziologic. 

„În primul rând, ne bucurăm că voluntarii au păstrat acest obicei de a ne sprijini. Am mai avut acțiuni în trecut cu ei și au fost foarte utile pentru comunitatea noastră. Suntem foarte mulțumiți de continuitatea acestei colaborări. De data aceasta, voluntarii ne-au adus dispozitive medicale și orteze pentru diferite părți ale corpului, care ne vor fi foarte utile pentru oamenii din zonă”, a spus dr. Leonard Roșu, managerul Spitalului Orășenesc „Sfânta Filofteia” din Mizil. 

Aceasta nu este prima acțiune desfă­șurată în orașul Mizil de voluntarii Catedralei Mântuirii Neamului. În Spitalul Orășenesc „Sfânta Filofteia”, voluntarii au mai desfășurat atât „Campania de prevenție și educație pentru sănătate”, cât și campania „Sănătate pentru sate”. 

„Toate aceste campanii au venit în sprijinul comunității de aici, care nu beneficiază de foarte mulți medici specialiști și nici de o varietate mare de echipamente medicale, fiind un oraș mic. Astfel, ne-am gândit să venim cu aceste dispozitive medicale pentru Secția Ortopedie. Unele dintre acestea înlocuiesc ghipsul, vindecarea fiind mult mai rapidă. Bineînțeles, acestea scutesc pacienții de plată, mulți dintre ei neputând să și le permită”, a precizat Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Catedralei Mântuirii Neamului. În viitor, la Spitalul Orășenesc „Sfânta Filofteia” din Mizil se va amenaja o capelă, unde se vor săvârși slujbe pentru cei in­ternați aici.

„Am rânduit ca în cadrul spitalului fiecare preot din Mizil să aibă un timp alocat pentru a veni în sprijinul duhovnicesc al bolnavilor internați. Ne dorim să amenajăm aici o capelă, unde vom săvârși prin rotație Taina Sfântului Maslu, Taina Spovedaniei și Sfânta Liturghie. Pacienții spitalului beneficiază întotdeauna de asistență religioasă atunci când este nevoie”, a declarat părintele Ionuț Negoiță, protoiereu al Protopopiatului Urlați.

Sursa: www.ziarullumina.ro