Noi imagini din altarul Catedralei Naționale. Două scene mari sunt gata de montaj


2020.02 8Altarul Catedralei Naționale prinde culoare pe zi ce trece prin eforturile echipei coordonate de pictorul bisericesc Daniel Codrescu, informează basilica.ro.

După montajul icoanei cu cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului în mozaic din România, se lucrează la finalizarea mozaicului de pe conca absidei Sfântului Altar.

 „Au fost montate și decorațiile de la nivelul ancadramentelor ferestrelor. În paralel, se lucrează și în atelier pentru realizarea mozaicurilor în detaliu, reușindu-se finalizarea celor două scene de dimensiuni mari, Cortul Mărturiei și Împărtășirea Apostolilor”, a declarat pentru Basilica.ro Daniel Codrescu.

Pictura integrală a Catedralei Naționale va fi realizată în tehnica mozaic. Sunt folosite tesere fabricate manual în Veneţia și Florența.

 Numai pentru Catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, realizată în întregime în tehnica mozaic, pe suprafața totală de 408 mp, s-au folosit 8 tone de mozaic. Opera este unică în toată lumea ortodoxă prin dimensiunile ei impresionante: 23m lățime si 18m înălțime.

Foto credit: Daniel Codrescu