Lucrările de construcție a Catedralei Naționale evoluează peste cota de 50 metri


11.07.2017Pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului lucrările continuă într-un ritm intens, cu un efectiv mediu de 650 muncitori care lucrează în trei schimburi, pe toate zonele de lucru ale construcției.

Activitățile principale se desfășoară la cotele 36-45 și 45-52. Placa ce închide corpul principal al construcției, aflată la înălțimea de 45 metri, a fost finalizată în jurul turlei Pantocrator și urmează să fie închise naosul, clopotnița și altarulinformează Ing. Vasile Crăcăoanu, consilier patriarhal.

În ceea ce privește partea superioară, atât la turla Pantocratorcât și la turla secundară din partea sudică, construcția a ajuns la cotele 45-52 metri.

În continuare, se execută toate tipurile de activități necesare: montaj structură rigidă, montaj armătură flexibilă, execuţie zidărie interioară şi exterioară din blocuri ceramice pline şi cu goluri, inclusiv lucrări de cofrare şi betonare.

O altă categorie de activități care au început pe șantierul viitoarei catedrale sunt cele de cosmetizare. Astfel, zonele în care s-au terminat lucrările de zidire sunt pregătite pentru recepția construcției din anul viitor. Sunt îndepărtate resturile de beton, se curăță laptele de ciment, iar pe laturile de nord și de sud a început deja demontarea schelei de pe fațadă.

Pentru a nu exista sincope în executarea lucrărilor, şantierul este aprovizionat cu materialele necesare desfăşurării activităţii într-un ritm optim.