Altarul Catedralei Naționale prinde culoare pe zi ce trece prin eforturile echipei coordonate de pictorul bisericesc Daniel Codrescu.

După montajul icoanei cu cea mai mare reprezentare a Maicii Domnului în mozaic din România, se lucrează la finalizarea mozaicului de pe conca absidei Sfântului Altar.

Icoanele sunt realizate în atelier și apoi montate pe pereții catedralei. Foto credit: Daniel Codrescu

„Au fost montate și decorațiile de la nivelul ancadramentelor ferestrelor. În paralel, se lucrează și în atelier pentru realizarea mozaicurilor în detaliu, reușindu-se finalizarea celor două scene de dimensiuni mari, Cortul Mărturiei și Împărtășirea Apostolilor”, a declarat pentru Basilica.ro Daniel Codrescu.

Imagine din atelier. Foto credit: Daniel Codrescu

Pictura integrală a Catedralei Naționale va fi realizată în tehnica mozaic. Sunt folosite tesere fabricate manual în Veneţia și Florența.

Reprezentarea „Cortului Mărturiei”. Foto credit: Daniel Codrescu

Numai pentru Catapeteasma Catedralei Mântuirii Neamului, realizată în întregime în tehnica mozaic, pe suprafața totală de 408 mp, s-au folosit 8 tone de mozaic. Opera este unică în toată lumea ortodoxă prin dimensiunile ei impresionante: 23m lățime si 18m înălțime.