Maica Domnului cinstită la Paraclisul Catedralei Naţionale | Procesiune cu icoana Prodromiţa


11.07.2017La paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a avut loc, în această seară, o procesiune cu icoana Maicii Domnului Prodromiţa. Preoţi şi credincioşi au înconjurat lăcaşul de cult şi s-au rugat lui Dumnezeu intonând imnuri religioase.

Procesiunea a fost prilejuită de sărbătoarea icoanei Maicii Domnului Prodromiţa,rânduită ca ocrotitoare a lăcaşului de cult încă de la sfințirea paraclisului, în anul 2011.

Programul liturgic a debutat în jurul orei 18:00 cu slujba Vecerniei unită cu Litia, urmată de procesiune. Ceremonialul liturgic a fost oficiat în altarul de vară al Paraclisului Catedralei. Soborul slujitor a fost condus de arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

Alături de părintele Clement au slujit: arhim. Dionisie Constantin, Consilier Patriarhal, arhim. Ciprian Grădinaru de la Paraclisul Catedralei, Protosinghel Lucian Bujor, Inspector în cadrul Administrației Patriarhale, Pr. Ionuţ Dragomir, Consilier Patriarhal, preoţi şi diaconi.

După cum a declarat pr. Ciprian Grădinaru, la evenimentul religios din această seară de pe Dealul Arsenalului au participat numeroşi credincioşi bucureşteni, dar şi pelerini veniţi din toată ţara.

Ne bucurăm de prezenţa credincioşilor din Ardeal, din Maramureşul istoric, care au venit la hramul paraclisului, ceea ce arată evlavia poporului faţă de Maica Domnului. Indiferent de vremea de afară, oamenii se jertfesc pentru sufletul şi mântuirea lor, a spus pr. Ciprian.

La finalul procesiunii, părintele Clement Haralam a adresat o omilie celor prezenţi în care a explicat faptul că, după cum evidenţiează şi troparul sărbătorii, prin această sărbătoare noi cinstim pe Maica Domnului.

Cinstim pe Maica Domnului pentru că ea nu lasă rugăciunile noastre neîmplinite. Sărbătoarea de astăzi cinsteşte pe Maica Domnului care ne ajută în orice împrejurare dacă suntem ascultători, dacă postim şi ne rugăm. Pe Maica Domnului nu o cinstesc decât adevăraţii creştini, iar aceştia îi urmează prin cuvânt şi faptă. Sărbătoarea de astăzi aduce bucurie, mângâiere şi vindecare în sufletele celor care cer cu credinţă ajutor de la ea.

Sursa: Basilica.ro